Loading...
Αγόρι ή κορίτσι; Εκτύπωση E-mail
22.08.11

Το αιματολογικό τεστ DNA αποκαλύπτει το φύλο του παιδιού μόλις την έβδομη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Ένα απλό τεστ που αναλύει το DNA του παιδιού στο αίμα της εγκύου μητέρας, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια (95% έως 99%) ήδη από την έβδομη εβδομάδα της κύησης το φύλο του μωρού, χωρίς να δημιουργεί κανένα κίνδυνο για το έμβρυο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το αιματολογικό-γενετικό τεστ μπορεί να γίνει αρκετά νωρίτερα από το υπερηχογράφημα, το οποίο είναι συνήθως ακριβές κατά την 11η έως 14η εβδομάδα της κύησης.

Διαβάστε περισσότερα...
Πιθηκίνα κλέβει κάμερα για να βγάλει τις φωτογραφίες της… μόνη της Εκτύπωση E-mail
29.07.11

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην αυτοπροβολή (σκέφτηκε η θυληκιά μαϊμού της οικογένειας των Macuaqe) ! Βραβευμένος φωτογράφος για την φωτογραφική καταγραφή ειδών προς εξαφάνιση, ο David Slater, είχε ταξιδέψει στην Ινδονησία για να απαθανατήσει με τον φακό του τους μαύρους πιθήκους Macaque που ζουν εκεί.

Για λίγο άφησε τον εξοπλισμό του χωρίς επιτήρηση, και μία θηλυκιά μαϊμού, πήρε την ευκαιρία να εξερευνήσει το καινούριο παιχνίδι. Βλέποντας τον αντικατοπτρισμό της στον φακό τρόμαξε λίγο, αλλά μετά κατάφερε να ενεργοποιήσει την μηχανή και να τραβήξει ξεκαρδιστικά πορτρέτα, όπως αυτό.

Διαβάστε περισσότερα...
Google plus το καινούριο social network Εκτύπωση E-mail
01.07.11

Και το όνομα αυτού, «Google plus» ή «Google+». Πρόκειται για το ολοκαίνουριο social network που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Google. Εδώ και λίγες ώρες λειτουργεί όμως είναι ανοικτό μόνο για τα μέλη που έχουν λάβει πρόσκληση. Το Google+ είναι διαθέσιμο για κάθε συσκευή που φέρει λογισμικό android ενώ, στο apple app store θα το βρούμε σύντομα.

Τι μπορεί να κάνει το Google plus; Κατ’ αρχήν ο χρήστης-μέλος μπορεί να χωρίσει τους φίλους του σε ομάδες με δικά του κριτήρια, αυτές οι ομάδες στο Google plus απεικονίζονται σαν κύκλοι. Αυτό βοηθάει στο να μεταφέρουμε συγκεκριμένες πληροφορίες σε συγκεκριμένα άτομα και όχι παντού.

Διαβάστε περισσότερα...
Μαθητές με φαντασία έφτιαξαν ηλιακό φούρνο στην Ιεράπετρα! Εκτύπωση E-mail
24.06.11

Μια πραγματικά πρότυπη "πράσινη" κατασκευή, ένας ηλιακός φούρνος, δημιουργήθηκε από μαθητές στην Ιεράπετρα, προκαλώντας το θαυμασμό πλήθους επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, στο οποίο εκτίθεται.

Οι μαθητές που παρακολουθούν τα προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το τμήμα των μηχανολόγων του ΕΠΑΛ, κέρδισαν με το σπαθί τους τα βλέμματα των επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας.

Ο ηλιακός φούρνος που δημιούργησαν αποτελείται από τεμάχια καθρέπτη αλουμινίου, έχει διάμετρο 1,05μ και είναι ένα κοίλο κάτοπτρο, που συγκεντρώνει όλες τις ακτίνες του ήλιου στο κέντρο του, όπου τοποθετείται το σκεύος μαγειρέματος. Ο φούρνος ισχύος 1.000 watt, είναι ο ισχυρότερος του είδους του και έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει όλα τα φαγητά.

Διαβάστε περισσότερα...
Εξέταση σάλιου εντοπίζει την ηλικία Εκτύπωση E-mail
24.06.11

Ερευνητές του UCLA ανέπτυξαν νέο τέστ σάλιου που μπορεί να εντοπίσει την ηλικία κάποιου με απόκλιση 5 ετών-μέχρι τώρα η πιο ακριβής εξέταση για την ηλικία.

Ο ερευνητής Eric Vilain, δήλωσε ότι με δείγμα σάλιου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ηλικία ενός ανθρώπου χωρίς να γνωρίζει τίποτα άλλο για αυτόν.

Η εξέταση ερευνά για τη μεθυλίωση σε 2 περιοχές του γονιδιώματος που βρίσκονται μεταξύ 88 περιοχών σε 80 γονίδια, για τα οποία αλλαγές μεθυλίωσης συνδέονται ιδιαίτερα καλά με την ηλικία ενός ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα...
Ο γρηγορότερος υπερυπολογιστής του κόσμου Εκτύπωση E-mail
21.06.11

Ο Κ της Fujitsu αναδείχθηκε νικητής του γρηγορότερου υπερυπολογιστή του κόσμου, καθώς είναι ικανός να κάνει 8,2 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο!

Ο Κ διαγωνίσθηκε με άλλους 500 υπολογιστές και επιλέχθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Τζακ Ντονγκάρα, με κριτήριο την ικανότητα του να υπολογίσει μια βασική μαθηματική εξίσωση.

Υπολογίζεται ότι η επίδοση του Κ είναι ίση με ένα εκατομμύριο συνδεδεμένους υπολογιστές μαζί, ή ακόμα και με 5 από τους πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 42 από 875
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr