Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Επιστήμη arrow «Βελτιωμένα» ψάρια κατά των καρδιακών παθήσεων
«Βελτιωμένα» ψάρια κατά των καρδιακών παθήσεων Εκτύπωση E-mail
26.11.07

Ουσίες σε τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής που αναστέλλουν τον σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας και κατ' επέκταση προστατεύουν από τις καρδιοπάθειες έχουν βρει Ελληνες ερευνητές του τμήματος Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέτοιες ουσίες ανιχνεύτηκαν στην ελιά, στον μούστο, στο κρασί και γενικότερα στα λάδια, σε αρκετά ψάρια και θαλασσινά (π.χ. γαύρος, τσίρος, χταπόδι, μπακαλιάρος και τσιπούρα) και στο μέλι.

Οι ερευνητές Γιάννης Ζαμπετάκης (λέκτορας της Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών) και Κωνσταντίνα Νασοπούλου (υποψήφια διδάκτωρ της Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών), της ομάδας του καθηγητή κ. Δημόπουλου και σε συνεργασία με την κ. Σ. Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Βιοχημείαςστο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, θέλοντας να αξιοποιήσουν αυτά τα ευρήματα για το... καλό της διατροφής και της υγείας μας, βελτίωσαν την ιχθυοτροφή των ψαριών ιχθυοτροφείου, ώστε οι νέες ποικιλίες σε τσίπουρα και λαβράκι να προστατεύουν την καρδιά μας!

Πηγή: www.ethnos.gr

 



Διαδώστε το άρθρο . .

Digg!Del.icio.us!Google!StumbleUpon!Newsvine!Yahoo!
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

< Προηγ.   Επόμ. >
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr