Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Γιατί οι ψυχαγωγικές εκπομπές της Τ.V παχαίνουν (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Γιατί οι ψυχαγωγικές εκπομπές της Τ.V παχαίνουν
#1142
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Γιατί οι ψυχαγωγικές εκπομπές της Τ.V παχαίνουν 15 Χρόνος(ες), 11 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Είναι γνωστό πως η παρακολούθηση τηλεόρασης σχετίζεται με αυξημένη κατανάλωση φαγητού. Επιπλέον, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι όταν κάποιος παρακολουθεί ψυχαγωγικά προγράμματα καταναλώνει ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

Σύμφωνα με τον νευρολόγο Dr.Alan Hirsch, ο απασχολημένος εγκέφαλος δεν φαίνεται να προσέχει τι κάνει το στόμα. Ο ερευνητής εξέτασε την επίδραση της μυρωδιάς, της γεύσης και των ποσοτήων που καταναλώνουν όσοι παρακολουθούν τηλεόραση, μετρώντας την κατανάλωση chips.

Σαρανταπέντε εθελοντές έφαγαν όση ποσότητα επιθυμούσαν σε διαλείμματα 5 λεπτών, για διάστημα 3 εβδομάδων, βλέποντας κάποια ψυχαγωγική εκπομπή. Παράλληλα κατανάλωναν chips όταν η τηλεόραση ήταν κλειστή. Όπως φάνηκε από την έρευνα, όσοι έβλεπαν τη μια εκπομπή κατανάλωναν περισσότερη ποσότητα κατά 44%,ενώ όσοι έβλεπαν την άλλη εκπομπή κατανάλωναν 42% περισσότερη ποσότητα σε σχέση με όσους δεν παρακολουθούσαν τηλεόραση.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι αν κάποιος μπορεί να συγκεντρωθεί στη γεύση του τροφίμου καταναλώνει μικρότερη ποσότητα γιατί αισθάνεται γρηγορότερα κορεσμό. Αν κοιτάξουμε την ανάποδη σχέση, η υπόθεση θα είναι ότι αν ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος ή ‘αφαιρείται’ τότε οι άνθρωποι θα τρώνε περισσότερο.

Ο ερευνητής θεωρεί ότι η απώλεια της αίσθησης της γεύσης συνήθως οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, γιατί ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει πότε πρέπει να σταματήσει να καταναλώνει τρόφιμα. Αν ‘ξεγελαστεί’ το μέρος του υποθαλάμου που σχετίζεται με το αίσθημα του κορεσμού το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αλλαγή στον τρόπο διατροφής.

Στους εθελοντές ζητήθηκε να συγκεντρωθούν στα χαρακτηριστικά της τροφής, όπως στη γεύση και στη μυρωδιά, τα οποία μαζί με εσωτερικές αλλαγές οδηγούν στο αίσθημα του κορεσμού. Ωστόσο όταν το άτομο ‘άφαιρείται’ δεν προσέχει τις ενδείξεις κορεσμού ούτε τα άλλα χαρακτηριστικά των τροφίμων.

Πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει την παχυσαρκία με την παρακολούθηση τηλεόρασης, πιθανόν λόγω της αδράνειας, δηλώνει ο ερευνητής. Ωστόσο οι ψυχαγωγικές εκπομπές φαίνεται πως συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους.

Συνιστά σε όσους θέλουν να αδυνατίσουν, να κλείσουν την τηλεόραση ή να παρακολουθήσουν κάτι βαρετό.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr