Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Δίαιτα και καλοκαίρι (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Δίαιτα και καλοκαίρι
#1152
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Δίαιτα και καλοκαίρι 15 Χρόνος(ες), 12 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή να κάνει κανείς δίαιτα. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την υιοθέτηση μιας τέτοιας διατροφής η οποία δεν διαφέρει πολύ από τις αρχές της μεσογειακής δίαιτας. Συγκεκριμένα η δίαιτα του καλοκαιριού πρέπει να αποτελείται από:

50-55 % υδατάνθρακες
15-20 % πρωτεΐνες
30 % λίπη
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να είναι κυρίως σύνθετοι και να προέρχονται από δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί ολικής αλέσεως, σκούρο ρύζι και μακαρόνια, πατάτες. Καλή πηγή υδατανθράκων είναι επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία βρίσκονται σε αφθονία τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κατανάλωση αυτών των τροφών καλύπτει μια ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών η οποία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 25-35 γρ. ημερησίως.. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας που παρατηρείται συχνά στις διακοπές λόγω αλλαγής μέρους.

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Είναι προτιμότερο οι πρωτεΐνες να προσληφθούν από τη συχνή κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών (2-3 φορές την εβδομάδα), κοτόπουλου (1-2 φορές την εβδομάδα) και από τον κατάλληλο συνδυασμό όσπριων και δημητριακών (1-2 φορές την εβδομάδα). Το κόκκινο κρέας πρέπει να είναι περιορισμένο σε 1 φορά την εβδομάδα και τα αυγά σε 2-3 την εβδομάδα. Αυτές τις προτάσεις μπορούμε να τις ακολουθήσουμε πολύ εύκολα ακόμα και στις διακοπές αφού οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα στα νησιά μας.

ΛΙΠΗ
Τα λίπη της διατροφής πρέπει να προέρχονται κυρίως από το ελαιόλαδο και χρειάζεται να περιοριστούν τα κορεσμένα λίπη που περιέχονται κυρίως στα γλυκά, παγωτά, στο κόκκινο κρέας και γενικότερα στα τρόφιμα των "fast food".

ΑΛΚΟΟΛ
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη δεν κάνει το αλκοόλ ιδιαίτερα επιθυμητό, γιατί προκαλεί αυξημένη διούρηση και αφυδατώνει τον οργανισμό. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα βαριά ποτά και τα διάφορα κοκτέιλ και να καταναλώνουμε με μέτρο κρασί ή μπίρα. Η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση ποτού είναι : έως 1 μερίδα για τις γυναίκες και έως 2 μερίδες για τους άντρες.

ΝΕΡΟ
Τους καλοκαιρινούς μήνες ο οργανισμός χρειάζεται το νερό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή γιατί ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και εμποδίζεται έτσι η αφυδάτωση. Η ημερήσια πρόσληψη νερού θα πρέπει να είναι 10-12 ποτήρια.. Σημαντικό είναι να αναφέρομε ότι πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση των αναψυκτικών που όχι μόνο δεν ξεδιψάνε αλλά προσθέτουν και άχρηστες θερμίδες.

Άρα, μία σωστή καλοκαιρινή διατροφή σε συνδυασμό με την αυξημένη άσκηση που υπάρχει το καλοκαίρι (π.χ κολύμπι, περπάτημα, ρακέτες στην παραλία) μπορεί να οδηγήσει σε μία μικρή ή μέτρια απώλεια βάρους ή σε συντήρηση του ήδη υπάρχοντος βάρους.


www.iatronet.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr