Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
(Too much) - Αγάπη Υπερβολική (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: (Too much) - Αγάπη Υπερβολική
#407
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
(Too much) - Αγάπη Υπερβολική 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
(Too much) love will tear us apart.

Το έχουν τραγουδήσει οι Queen ("Too Much Love Will Kill You"), οι Joy Division ("Love Will Tear Us Apart"), ακόμα και η ....Άννα Βίσση ("Αγάπη Υπερβολική"). Όσο κλισέ και αν ακούγεται, και το λουλούδι αν το ποτίσεις παραπάνω από όσο χρειάζεται, θα πνιγεί. Έτσι είναι και οι σχέσεις. Θέλει να τις ποτίζεις σιγά σιγά για να ανθίσουν.

Είναι φαινόμενο κυρίως γυναικείο, μιας και οι άντρες, ενδεχομένως λόγω κοινωνικών στερεοτύπων, σπάνια "ανοίγονται" συναισθηματικά, ιδιαιτέρως στην αρχή μίας σχέσης. Και ενώ εμείς αναλύουμε ένα βλέμμα ή τις λιγοστές λέξεις ενός sms, οι άλλοι απορούν πότε συμφώνησαν ότι θα μιλάτε κάθε μέρα-όλη μέρα- στο τηλέφωνο.

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά όταν ασχολείσαι συνέχεια με τον άλλο, αυτό προδίδει ίχνη απελπισίας. Και το χειρότερο είναι, ότι ενώ εσύ δίνεσαι ολοκληρωτικά επειδή τον αγαπάς και θέλεις να του το δείξεις με όλους τους πιθανούς τρόπους, ο σύντροφός σου αισθάνεται ότι κάποιος του επιτίθεται.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται πάλι σε τραγούδι, αυτή τη φορά από τους U2 : ”Faraway, So Close”. Έτσι πρέπει να είναι οι σχέσεις. Γιατί το ζευγάρι δεν είναι “one item” που λένε και οι Βρετανοί. Είναι δύο προσωπικότητες που ένιωσαν έλξη και αποφάσισαν να συμπορευθούν για ένα μήνα, ένα χρόνο ή μία ζωή. Και αυτή η πορεία σταματά, όταν ο ένας από τους δύο νιώσει πως απειλείται η ακεραιότητά του.

Πως όμως το να αγαπάς υπερβολικά επηρεάζει τη σχέση σου;

Ο σύντροφός σου σε θεωρεί απαιτητική και μερικές φορές απελπισμένη: ότι δηλαδή θες πολλά, τα θες από αυτόν, και ότι όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από τη σχέση σας κι εσύ δεν έχεις ενδιαφέροντα.

Εσύ από τη μεριά σου, επειδή δίνεις πολλά, σπάνια λαμβάνεις αυτά που θέλεις (δηλαδή αντίστοιχη δέσμευση χρόνου και συναισθημάτων) και έτσι νιώθεις ότι κατά κάποιο τρόπο σε απατούν.

Τελικά καταλήγεις να ασχολείσαι με τον άλλο και όχι με τον εαυτό σου, το μοναδικό άνθρωπο που ξέρει τι θέλεις, πως το θέλεις και πώς να το αποκτήσεις!

Ο άλλος, θα σε θεωρήσει δεδομένη, και δεν θα προσπαθεί πια να σε διεκδικήσει. Αν πάλι είστε παντρεμένοι ή συγκατοικείτε, θα θεωρήσει ότι εφόσον εσύ τα κάνεις όλα, αυτός δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για τίποτα. Το πιο πιθανό είναι πως θα αποσυρθεί και θα ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τον εαυτό του, εφόσον θα του έχεις δώσει εσύ το περιθώριο με τη συμπεριφορά σου.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ:

Ασχολήσου με σένα. Κάνε αυτά που σε ευχαριστούν. Μόνο όταν βρεις τον εαυτό σου θα γίνεις ελκυστική προς τον άλλο. Αυτό που θέλουν οι άντρες –συναισθηματικά μιλώντας- είναι μία γυναίκα που έχει αυτοπεποίθηση, ενδιαφέροντα, ζωντάνια και εσωτερική ομορφιά.

Για να καταφέρεις λοιπόν να έρθεις πιο κοντά με το σύντροφό σου, χωρίς να τον πνίξεις, πρέπει να απομακρυνθείς. Ναι! Να βρεις χαρά και ικανοποίηση μέσα από τη δουλειά σου, τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τα χόμπι σου. Όταν νιώσεις ότι η αυτάρκεια είναι πια στο DNA σου, θα δεις ότι ο σύντροφός σου θα αλλάξει.

Πηγη : http://www.myself.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr