Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Πονοκέφαλοι: ίσως φταίει το στομάχι (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Πονοκέφαλοι: ίσως φταίει το στομάχι
#997
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
Πονοκέφαλοι: ίσως φταίει το στομάχι 16 Χρόνος(ες), 1 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Εμφανίζονται σε όσους υποφέρουν από παλινδρόμηση, διάρροια και ναυτία

Η εμφάνιση πονοκεφάλων είναι συχνότερη σε άτομα με γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, παλινδρόμηση όξινου υγρού του στομάχου και δυσκοιλιότητα, παρά σε άτομα, τα οποία δεν εμφανίζουν αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα, δείχνει νέα έρευνα. Οι πονοκέφαλοι και τα γαστρεντερικά συμπτώματα είναι συνήθη στον γενικό πληθυσμό με συνακόλουθο μεγάλο οικονομικό κόστος για τη φροντίδα της υγείας τους, επισημαίνουν οι ερευνητές. «Η επιστημονική βιβλιογραφία, όμως, για τη συννοσηρότητα του πονοκεφάλου και των παραπόνων για γαστρεντερικές ενοχλήσεις είναι μικρή», υπογραμμίζεται στο ιατρικό περιοδικό Cephalalgia.

Για τη διερεύνηση, η δρ Anne Hedge Aamodt και οι συνεργάτες της από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο της Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο Τροντχάιμ, ανέλυσαν ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από 43.732 συμμετέχοντες στη σχετική μελέτη υγείας. Αφού στάθμισαν το φύλο, την ηλικία, κατάθλιψη, άγχος και άλλους παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιδράσουν, η ερευνητική ομάδα επισήμανε σημαντικά υψηλότερη εμφάνιση του πονοκεφάλου μεταξύ ατόμων με παλινδρόμηση, διάρροια, δυσκοιλιότητα και ναυτία σε σύγκριση με άτομα χωρίς τέτοια συμπτώματα. Η συσχέτιση μεταξύ του πονοκεφάλου και των γαστρεντερικών συμπτωμάτων ήταν ενδεικτική όσον αφορά τη συχνότητα του πονοκεφάλου», δήλωσε η δρ Aamodt στο Reuters Health. «Είναι σημαντικό να επισημαίνεται το συνολικό πρόβλημα στους ασθενείς και να αποφεύγουμε χορήγηση φαρμάκων για τον πονοκέφαλο με αρνητικές επιδράσεις σε αυτούς με έντονη γαστρεντερική ενόχληση», συμπλήρωσε η ίδια.

Οι ισχυροί «δεσμοί» μεταξύ συχνών πονοκεφάλων και των συχνών γαστρεντερικών παραπόνων προκαλούν ερωτήματα για κοινούς μηχανισμούς, οι οποίοι κάνουν αυτούς που υποφέρουν από πονοκεφάλους να έχουν «προδιάθεση» σε γαστρεντερικά προβλήματα, κατέληξε η δρ Aamodt.

http://news.kathimerini.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr