Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Νεκρά πίξελ? (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Νεκρά πίξελ?
#367
Adamus (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 386
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν www.ask4.gr adamusgr@hotmail.com Γενέθλια: 1982-01-09
Νεκρά πίξελ? 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 13  
Πολλές φορές στις οθόνες TFT και LCD εμφανίζονται κολλημένα ή νεκρά pixles.

Τα νεκρά πίξελ συνήθως έχουν μαύρο χρώμα, δηλαδή δεν ανάβουν. Αυτά είναι και η δυσκολότερη περίπτωση. Τα κολλημένα πιξελ, έχουν κάποιο χρώμα στο οποίο έχουν κολλήσει. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα τα οποία τροφοδοτούν την οθόνη με γρήγορα εναλλασόμενα χρώματα, προκειμένου να ξεκολήσουν τα κολλημένα pixels. Ένα από αυτά, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, είναι το Dead Pixel Fixer (http://www.widowpc.com/2005/08/fix_dead_pixels.php). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα video, mp4 το οποίο και πρέπει να τρέξετε σε Full mode με κάποιον p_layer_. Η διάρκειά του είναι περίπου 1 λεπτό και παρουσιάζει γρήγορα εναλλασόμενα χρώματα με διάφορες φωτεινότητες. Μετά από αυτό, είναι πολύ πιθανό το πρόβλημά σας να έχει λυθεί.

Μία άλλη προσέγγιση του προβλήματος, είναι η χειρωνακτική μέθοδος, η οποία πρέπει να γίνει με προσοχή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κολήσουμε και άλλα πίξελ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τυλίξουμε ένα μαλακό πανί γύρω από το πίσω μέρος ενός μολυβιού, ή ενός στυλού. Κλείνουμε τον υπολογιστή και την οθόνη και κάνουμε ένα ελαφρό "μασάζ" στο σημείο της οθόνης που υποφέρει. Επαναλαμβάνω πως η διαδικασία αυτή θέλει πολύ προσοχή...
Έπειτα ανοίγουμε τον υπολογιστή και την οθόνη χωρίς να σταματήσουμε τις...εντριβές. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα πρέπει να έχει λυθεί το πρόβλημά μας.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr