Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Η εικόνα του σώματος αιτία για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Η εικόνα του σώματος αιτία για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας
#1018
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Η εικόνα του σώματος αιτία για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας 16 Χρόνος(ες) πρίν Κarma: 8  
Οι γυναίκες, οι οποίες μεγαλώνοντας χάνουν την ερωτική επιθυμία τους, ίσως δεν είναι θύματα των ορμονικών αλλαγών που υφίστανται, αλλά της εικόνας που έχουν για το σώμα τους, ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες.

Η σχετική μελέτη έδειξε ότι όσο περισσότερο μια γυναίκα θεωρούσε ότι δεν είναι ελκυστική, τόσο περισσότερο μειωνόταν η ερωτική της επιθυμία ή δραστηριότητα με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι πιθανώς δεν έχει αξία η χορήγηση φαρμάκων μετά την εμμηνόπαυση με αποκλειστικό στόχο της θεραπείας την ανάκτηση της ερωτικής επιθυμίας, διότι τελικά οι αλλαγές που βιώνουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση δεν επιδρούν σημαντικά στη διάθεσή τους για ερωτική συνεύρεση», δήλωσε η δρ Πατρίσια Μπάρθαλοου Κοχ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιοσυμπεριφορικής Υγείας και Γυναικείων Μελετών στο Πανεπιστήμιο, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

Η ομάδα της δρος Κοχ μελέτησε 307 γυναίκες, ηλικίας 35 έως 55 ετών. Το περίπου 21% εξ αυτών είπαν ότι ήσαν στην προεμμηνοπαυσική περίοδο, το 63,5% ότι έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ορισμένες εμμηνοπαυσικές αλλαγές και το 15,5% ότι είχαν περάσει την εμμηνόπαυση.

Περίπου δύο στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι δεν μπορούν να σκεφθούν ούτε ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό στο σώμα τους - και ανέφεραν ότι διακατέχονται από μια γενικευμένη δυσαρέσκεια γι’ αυτό, έγραψαν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Μελέτης του Σεξ». Οι γυναίκες ένιωθαν δυσαρέσκεια κυρίως για την κοιλιά, τους γοφούς, τους μηρούς και τις γάμπες τους.

Δύο στις τρεις γυναίκες είπαν ότι είτε είχαν μικρότερη επιθυμία για σεξ σε σχέση με 10 χρόνια νωρίτερα, είτε ότι είχαν αραιότερες ερωτικές επαφές. Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι όταν έκαναν σεξ, το απολάμβαναν σε σημαντικό βαθμό, με το 72% από αυτές να υποστηρίζουν ότι είναι σωματικώς και συναισθηματικώς ικανοποιημένες από τις νυν ερωτικές σχέσεις τους.

«Η έως τώρα επιστημονική έρευνα για την πιθανή σχέση εικόνας του σώματος και γυναικείας ερωτικής επιθυμίας είναι ανεπαρκής. Αυτά τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν την ύπαρξη κάποιας σχέσης μεταξύ των δύο, η οποία είναι απαραίτητο να διερευνηθεί περαιτέρω», δήλωσε η δρ Κοχ.

Πηγή: Reuters, Journal of Sex Research
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr