Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ?? (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ??
#1019
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ?? 16 Χρόνος(ες), 1 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
"Πόσες φορές είναι το φυσιολογικό;" Με αυτή την ερώτηση στα χείλη - και αφού έχουν εξαντλήσει πολλές φορές τα περιθώρια της διαπροσωπικής αντιπαράθεσης - φθάνουν πολλά ζευγάρια μπροστά στον σεξολόγο. "Πόσες φορές πρέπει να κάνουμε σεξ; Μια φορά την εβδομάδα; Ή μήπως δύο φορές το μήνα;" .

Η ερώτηση αυτή κρύβει πολλά, με κυριότερη την αμφιβολία μήπως η σχέση έχει αρχίσει να.μπάζει νερά.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί από το Διεθνές Ινστιτούτο Σεξολογίας της Φλωρεντίας, ο σεξολόγος είναι τις περισσότερες φορές το τελευταίο σκαλοπάτι μιας διένεξης. Σε αυτόν καταφεύγει συνήθως ο «αδικημένος», ο οποίος βιώνει την ερωτική επιθυμία με το άγχος της απόρριψης και επιζητά συχνά, κανονικά και με το. νόμο να το χρεώσει στον άλλον.

Λιγότερο συχνά, η φτωχή ερωτική συνεύρεση αρχίζει να απασχολεί ένα ζευγάρι όταν ύστερα από συζητήσεις με φίλους αναπτύσσει άγχος μήπως το ίδιο δεν βιώνει τη σωστή σεξουαλικότητα, παρ' όλο που οι αραιές σεξουαλικές επαφές είναι αποδεκτές και από τους δύο.

Οι ρόλοι του σεξ

Ο σεξολόγος γνωρίζει πολύ καλά ότι η ερωτική ζωή κάθε ζευγαριού χτίζεται πάνω στην σχέση των ρόλων που αναπτύσσονται μεταξύ τους. Γι' αυτό, όταν έχει απέναντί του ένα ζευγάρι που δεν «σκοτώνεται» για το λίγο σεξ, διερευνά τους ρόλους που δίχως να το αντιληφθούν έχουν αναλάβει μεταξύ τους (λ.χ. σχέση γονιού-παιδιού ή αδελφού-αδελφής). Διευκρινίζει επίσης το που έχουν τοποθετήσει το σεξ στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων τους.

Περιπτώσεις σαν κι αυτές είναι οι πιο εύκολες, διότι όταν δύο άνθρωποι νεαρής κυρίως ηλικίας έχουν τοποθετήσει το σεξ σε χαμηλό σκαλοπάτι στην πυραμίδα των ενδιαφερόντων τους, δεν βιώνουν ένα πραγματικό πρόβλημα. Από τον σεξολόγο ζητούν εφησυχασμό, αφού τελικά τα όρια του φυσιολογικού είναι ελαστικά και ανάλογα με την δική τους αποδοχή.

Έλλειψη ικανοποίησης

Τα δύσκολα αρχίζουν όταν οι αραιές σεξουαλικές επαφές αποτελούν αντικείμενο διενέξεων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο σεξολόγος έχει πολλά να διερευνήσει. Ποια είναι στ' αλήθεια τα μεγέθη του «λίγο» και του «πολύ» που θέτουν οι δύο σύντροφοι και σε ποιο βαθμό ο ένας ή ο άλλος αγγίζει την υπερβολή; Ένα δεύτερο σημείο που έχει μεγάλη σημασία αφορά την ασυνείδητη επιρροή από ταμπού και απαγορεύσεις: τα ανομολόγητα «πρέπει».

Όταν ξεκαθαριστεί το τοπίο σε αυτά τα ζητήματα, ο σεξολόγος φθάνει στο δια ταύτα: η «λίγη» επιθυμία του ενός συνήθως σχετίζεται με την «λίγη» ικανοποίηση του - είτε πρόκειται για μία ανομοιογένεια στον αρχικό ερεθισμό, την κλιμάκωση και την κορύφωσή του, είτε για έλλειψη οργασμού που μπορεί να εξαρτάται από την διαφορετική ανάγκη προσέγγισης του ενός η οποία δεν εκπληρώνεται από τον άλλον.

Οι λεπτομέρειες της ερωτικής προσέγγισης των δύο συντρόφων καταδεικνύουν εάν ο «αδικημένος» είναι πράγματι «αδικημένος» και δεν «αδικεί» τον άλλον, μη σεβόμενος τους ρυθμούς του. Διαπιστώνεται επίσης εάν οι ρυθμοί και οι ανάγκες είναι ομολογημένοι ή όχι. Ένα κακό ή μέτριο σεξ δεν δημιουργεί επιθυμία για σεξ. Με την βοήθεια του ειδικοί μπορεί να βελτιωθεί και να φθάσει τα επίπεδα της ικανοποίησης και για τους δύο.

Μειωμένη ερωτική επιθυμία

Ο σεξολόγος γνωρίζει καλά ότι είναι πολύ σημαντική για ένα ζευγάρι η διατήρηση της ερωτικής ζωής του, με τις όποιες ιδιαιτερότητές της. Οι δύο σύντροφοι, διορθώνοντας τα λάθη τους, μπορούν να φθάσουν στο σημείο να έχουν μία ικανοποιητική ερωτική ζωή, η οποία θα επιτρέπει στο σώμα τους να απελευθερώνεται από μυϊκούς περιορισμούς και να μπαίνει στη σφαίρα της ευχαρίστησης.

Ένα στερεότυπο που τείνει να διαψευσθεί τα τελευταία χρόνια είναι ότι η γυναίκα αντιστέκεται στην σεξουαλικότητα. Σήμερα και οι άνδρες εκδηλώνουν λιγότερη επιθυμία, για ανάλογους με τη γυναίκα λόγους.

Παρά τα πιστεύω του κόσμου, εξάλλου, οι γυναίκες εκδηλώνουν ερωτική επιθυμία και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσης, της εγκυμοσύνης ή μετά από την εμμηνόπαυση. Και η κινητήριος δύναμη του ερωτικού παιχνιδιού για τη γυναίκα είναι το να είχε μία καλή «πρώτη φορά» και μία θετική προσέγγιση στην ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς της.

Στο περιθώριο

Η πλειονότητα των ανθρώπων που απευθύνονται στον σεξολόγο πιστεύουν ότι η σεξουαλική ζωή θα έπρεπε να έχει .εβδομαδιαίο ρυθμό. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που κάνουν έρωτα μία φορά το μήνα ή κάθε 15-20 μέρες, έχοντας συνείδηση ότι τοποθέτησαν το σεξ στα περιθωριακά ενδιαφέροντα της ζωής τους.

Ωστόσο, οι σεξολόγοι πιστεύουν πως στα νεαρά ζευγάρια, καθώς και στα ζευγάρια ηλικίας άνω των 50 ετών, το «λίγο σεξ» μπορεί να οδηγήσει σε ρήγμα της σχέσης ή να ευνοήσει τη δημιουργία μιας σωματικής ψυχρότητας που πολλές φορές τείνει να «γλυκαθεί» με την ανάπτυξη τρυφερότητας, η οποία όμως τελικά δεν υποκαθιστά την πληρότητα του σεξ.

Η ψυχολογία θεωρεί ότι η ψυχολογική ηθική αντιπροσωπεύεται από την ικανότητα του να προστατεύσει κανείς την επιθυμία του χωρίς να προκαλέσει βλάβη στους άλλους. Και αυτό το τελευταίο σημείο είναι που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας σωστής σχέσης, η οποία εξαρτάται (και) από την συχνότητα των ερωτικών επαφών, τόσο για να κερδίσει κανείς την σεξουαλική ικανοποίηση όσο και για να κτίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της ερωτικής πράξης.

Πηγη:health.ana-mpa.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr