ΜεÏίδες: 4, χÏόνος Ï€Ïοετοιμασίας: 20', χÏόνος ψησίματος: 45'Υλικά2 σελινόÏιζες μεγάλες πεÏίπου 1.600 γÏαμμ.
2 πατάτες
1 καÏότο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. γιαοÏÏτι στÏαγγιστό
αλάτι
φÏεσκοτÏιμμÎνο πιπÎÏι
1. ΚαθαÏίζουμε καλά τις σελινόÏιζες και τις κόβουμε λίγο μεγαλÏτεÏες από μπουκιά. Κόβουμε τις πατάτες στα 4 και το καÏότο σε χοντÏÎÏ‚ φÎτες. Τα καλÏπτουμε με νεÏÏŒ και τα βÏάζουμε για 20'-25' να μαλακώσουν.
2. Με Ï„Ïυπητή κουτάλα τα μεταφÎÏουμε στο μπλÎÎ½Ï„ÎµÏ Î»Î¯Î³Î± λίγα και τα πολτοποιοÏμε. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαÏόλα (δεν βÏάζουμε) και πεÏιχÏνουμε με το ελαιόλαδο. ΑλατοπιπεÏώνουμε και Ï€ÏοσθÎτουμε το γιαοÏÏτι.
3. ΑνακατεÏουμε Ï€Î¿Î»Ï ÎºÎ±Î»Î¬ και σεÏβίÏουμε αμÎσως.
Πηγη :
http://www.7merestv.gr