Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ένα ποτήρι ακόμα (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Ένα ποτήρι ακόμα
#1488
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
Ένα ποτήρι ακόμα 14 Χρόνος(ες), 6 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Πριν την κεράσεις άλλο ένα σφηνάκι, μάθε την αλήθεια για τις αφροδισιακές ιδιότητες του αλκοόλ.

Για αρκετά άτομα, το αλκοόλ λειτουργεί αφροδισιακά. Κάποιοι το χρησιμοποιούν για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να κάνουν εφικτή την προσέγγιση, άλλοι για να πυροδοτήσουν το όπλο τους και να βάλουν φωτιά στο κρεβάτι. Επειδή, όμως, το αλκοόλ μπορεί κυριολεκτικά να φέρει τα πάνω-κάτω, καλό είναι να διαλευκάνεις τη σχέση του με τη σεξουαλική ζωή σου. «Πρόκειται για έναν λεπτό συσχετισμό» σου επισημαίνει ο David Hanson, Ph.D., του πανεπιστημίου SUNY στο Potsdam και συγγραφέας του Preventing Alcohol Abuse. Τι πάει να πει αυτό; Οτι αφροδισιακές ιδιότητες του αλκοόλ βρίσκονται στο μυαλό σου. «Μπορεί να επιδρά στο σώμα σου, αλλά σε επηρεάζει πολύ κι εξαιτίας των προσδοκιών σου» λέει ο Hanson κι εξηγεί: «Πολλά από αυτά που περιμένεις να συμβούν, λόγω της επίδρασης του αλκοόλ, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν». Φαίνεται, λοιπόν, ότι το έχεις υπερτιμήσει κι εσύ -όπως οι περισσότεροι- κι από το πολύ hangover, το μόνο που σου μένει τελικά είναι οι παρενέργειές του. Για να μπορείς να παίζεις μπάλα στην έδρα της χωρίς να γίνεσαι γκολ, πρέπει να ξεκινήσεις καταρρίπτοντας 5 βασικούς μύθους που πλαισιώνουν το δίδυμο σεξ-αλκοόλ.

Μύθος
Το ποτό θολώνει την κρίση της όσο και τη δική σου
Η αλήθεια είναι ότι το αλκοόλ σας βοηθά και τους δύο να βλέπετε πιο ελκυστικά τα πρόσωπα των γύρω σας. Στην περίπτωσή σου, αυτό συμβαίνει μετά από δύο τρεις γύρους, που εξασθενεί η ικανότητά σου να κρίνεις την ομορφιά μιας γυναίκας βάσει της συμμετρίας του προσώπου της. Αυτό που επιβεβαιώνεται από βραζιλιάνικη έρευνα του 2008 εξηγώντας και το λόγο που κάθε φορά που είσαι μεθυσμένος ρίχνεις τόσο πολύ τα στάνταρντ σου. Παρόμοιο είναι και το συμπέρασμα μελέτης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ το 2008. Αντρες και γυναίκες που μεθούν βρίσκουν πιο ελκυστικά τα πρόσωπα ατόμων του αντίθετου φύλου. Η διαφορά όμως ανάμεσα στα δύο φύλα δεν αργεί να φανεί. Την επόμενη μέρα, οι άντρες εξακολουθούν να βλέπουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές, καθώς παραμένουν επηρεασμένοι από τη δράση της χθεσινής νύχτας. Εκείνες, πάλι, ξενερώνουν μονομιάς και δεν δίνουν δεύτερη ευκαιρία. Είναι ορατός λοιπόν ο κίνδυνος να σου ξεπληρώσει τα ποτά που κέρναγες όλο το βράδυ με φτύσιμο το επόμενο πρωί.


Μύθος
Οταν έχεις πιει τα ποτάκια σου, είναι δύσκολο να σου αντισταθεί
Το αλκοόλ αδρανοποιεί τον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου σου, που υπό φυσιολογικές συνθήκες ελέγχει τις αναστολές, όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι. Αυτό εξηγεί την αυξημένη διάθεσή σου για σεξ μετά από κάνα δυο ποτήρια κρασί. Το ίδιο συμβαίνει και σε εκείνη, που, αν μάλιστα είναι τακτική στην κατανάλωση αλκοόλ, το πιθανότερο είναι να έχει γενικότερα περισσότερη όρεξη για σεξ συγκριτικά με κάποια που δεν πίνει. Αυτό είναι και το συμπέρασμα μελέτης του Πανεπιστημίου του Σικάγου το 2008. Ηθικό δίδαγμα: αντί να διστάσεις να μιλήσεις στην κοπέλα που κάθεται συνήθως παραδίπλα σου στο μπαρ, κέρνα της το επόμενο ποτό και πήγαινε να το πιείτε παρέα. Φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις με την ποσότητα, γιατί αυτή είναι που καθορίζει και το βαθμό της σεξουαλικής διέγερσής σου. «Οι άντρες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σεξ όταν έχουν πιει δυο τρία ποτά» αναφέρει η Jeanette Norris, ερευνήτρια του ινστιτούτου για την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Με το που φτάνουν, όμως, στα τέσσερα ή πέντε ποτά, οι περισσότεροι χάνουν την μπάλα. Αν μάλιστα καταναλώνουν και δυνατά ποτά, το πιθανότερο είναι να απουσιάζουν και νοητικά στη διάρκεια του σεξ.


Μύθος
Οταν πίνει, γίνεται πιο δεκτική στο να μη φορέσεις προφυλακτικό
Δεν πρόκειται για δεκτικότητα, αλλά για χαζομάρα, καθώς πρέπει να ξέρεις ότι άτομα που κάνουν σεξ υπό την επίδραση αλκοόλ δεν κατευθύνονται από τη σεξουαλικότητά τους, αλλά από το IQ τους μειωμένο κατά 30%. Την ιδιότητα του αλκοόλ να μειώνει τις αντιστάσεις σας για ελεύθερο σεξ επιβεβαιώνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον το 2007. Αντρες και γυναίκες, που είχαν καταναλώσει μέτρια ποσότητα αλκοόλ, είχαν λιγότερους ενδοιασμούς για σεξ χωρίς προφυλακτικό συγκριτικά με τις στιγμές που ήταν νηφάλιοι. «Οσο περισσότερο μεθάς τόσο πιο δύσκολα αφομοιώνεις πληροφορίες από το περιβάλλον σου» λέει η Norris, μία από τους συγγραφείς της μελέτης. Αμέσως μετά σπεύδει να επισημάνει ότι πρόκειται για το λεγόμενο «μυωπικό» αποτέλεσμα του αλκοόλ. «Αν είστε και οι δύο πιωμένοι και το μόνο που σας νοιάζει είναι να τελειώσετε, τότε κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για το αν υπάρχει προφυλακτικό ή όχι» επισημαίνει. Χειρότερα είναι τα πράγματα αν ένας από τους δυο σας είναι μπαρόβιος. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο St. Luis, το 2007, άντρες και γυναίκες εξαρτημένοι από το αλκοόλ είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν στον κίνδυνο του σεξ με πολλούς διαφορετικούς συντρόφους. «Τα άτομα που πίνουν πολύ είναι πιθανό να μη σκέφτονται ότι εκτίθενται σε κίνδυνο όταν κάνουν περιστασιακό σεξ» λέει η υπεύθυνη για τη διενέργεια της έρευνας ψυχολόγος Patricia Cavazos-Rehg.


Μύθος
Οσο περισσότερο πίνεις εσύ τόσο καλύτερο είναι το σεξ για εκείνη
Καθώς θα την ψήνεις, το αλκοόλ μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Οχι ότι πρόκειται να επιταχύνει τις διαδικασίες σε σωματικό επίπεδο, αλλά θα περιορίσει τους ενδοιασμούς, θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση και θα σας χαλαρώσει και τους δύο. Καθώς, όμως, το επίπεδο του αλκοόλ θα ανεβαίνει στο αίμα σου, οι διαδικασίες θα επιβραδύνονται. Σου το αποδεικνύει και μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που έγινε το 2006. Στην έρευνα συμμετείχαν άντρες νηφάλιοι και άντρες υπό την επίδραση αλκοόλ, από τους οποίους ζητήθηκε να έρθουν σε στύση. Το συμπέρασμα ήταν ότι οι μεθυσμένοι άντρες είχαν μεγαλύτερη δυσκολία, καθώς το αλκοόλ επιδρούσε στο νευρικό σύστημά τους, που έλεγχε μεταξύ άλλων και τη στύση τους. «Οταν αρχίζουμε να πίνουμε, γινόμαστε πιο ενθουσιώδεις και πιο κοινωνικοί» εξηγεί η Norris. «Στην πορεία, όμως, η επίδραση είναι περισσότερο καταθλιπτική» συμπληρώνει επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Αυτή η καταθλιπτική επίδραση έχει την ικανότητα να εμποδίζει το όπλο σου να γεμίσει με την ίδια ταχύτητα που οπλίζεται όταν δεν υπάρχει αλκοόλ στο αίμα σου. Αν όμως καταφέρεις να συγκρατηθείς και χρησιμοποιήσεις το αλκοόλ έξυπνα, τότε μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια των προκαταρκτικών και να περάσετε καλά και οι δύο, όπως λέει ο Silverberg.


Μύθος
Χωρίς αλκοόλ, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσετε τις αναστολές σας
Η σύνδεση του καλού σεξ με το αλκοόλ δεν εξηγείται βιολογικά, αλλά ψυχολογικά. Συγκεκριμένα, η ευθύνη αποδίδεται στις προσδοκίες μας. «Οι ανθρωπολόγοι το αποκαλούν "think-drink effect"» επισημαίνει ο Hanson και συμπληρώνει: «Αν παραπλανήσεις κάποιον και τον πείσεις ότι βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, θα διαπιστώσεις ότι γίνεται πιο επιθετικός και νιώθει εντονότερη σεξουαλική διέγερση». Αυτό υποδηλώνει ότι η συμπεριφορά μας είναι καθοδηγούμενη. Τι μας επηρεάζει; Η άποψη που έχουμε διαμορφώσει σε κοινωνικό πλαίσιο για τη σεξουαλική επίδραση του αλκοόλ. Στην ουσία, λοιπόν, δεν είναι το αλκοόλ, αλλά οι ενδόμυχες προσδοκίες σου, που καθορίζουν τη συνέχεια του έργου στο κρεβάτι σου. «Οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι η σεξουαλική επίδραση του αλκοόλ είναι ψυχολογική» παρατηρεί ο Silverberg. Πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία: από τη στιγμή που πιστεύεις ότι το αλκοόλ σε χαλαρώνει και σε απελευθερώνει στο σεξ, τότε πράγματι σου συμβαίνει αυτό. Καθώς, λοιπόν, η δύναμη βρίσκεται μέσα σου, όσο εξακολουθείς να πιστεύεις στη δύναμη του αλκοόλ τόσο θα επωφελείσαι από αυτή. Γνωρίζοντας όμως ότι η συμπεριφορά σου ελέγχεται περισσότερο από τις σκέψεις σου και λιγότερο από τα ποτά που παραγγέλνεις, θα έχεις ξεπεράσει και τον κίνδυνο να γίνεις κομμάτια. «Οι πιο πολλοί πίνουν για να μειώσουν τις αναστολές τους. Ενας άλλος τρόπος για να το πετύχουν είναι να το συζητήσουν με το άτομο που πρόκειται να κάνουν σεξ» λέει ο Silverberg. Αν βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ σεξ και αλκοόλ, θα μπορείς να το χρησιμοποιείς χωρίς να εξαρτάσαι από αυτό. Ετσι, εκτός από hangover, θα έχεις κι άλλες αναμνήσεις από τις νύχτες μαζί της.



Πηγη : http://www.menshealth.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr