Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ
#305
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ 16 Χρόνος(ες), 2 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Είναι η εκσπερμάτιση μετά από ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό πριν, ή λίγο μετά τη διείσδυση του πέους στον κόλπο και πριν το θελήσει ο άντρας. Θα πρέπει επιπλέον να έχουμε υπ΄ όψη παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο της εκσπερμάτισης, όπως η ηλικία, η καινούργια σεξουαλική σύντροφος ή κατάσταση, καθώς και η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, ένας άνδρας που έχει μια σεξουαλική επαφή μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, έχει αρκετές πιθανότητες να έχει πρόωρη εκσπερμάτιση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είχε το ίδιο πρόβλημα αν είχε πιο συχνές επαφές. Σύμφωνα με έναν άλλο ορισμό, που εστιάζει περισσότερο στη λειτουργικότητα μέσα στη συντροφική σχέση, ένας άντρας έχει πρόωρη εκσπερμάτιση όταν δεν καταφέρνει τουλάχιστον τις μισές φορές να οδηγήσει σε οργασμό μια φυσιολογική σύντροφο, με την οποία έχει τακτικές ερωτικές επαφές.



Πού οφείλεται η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι σχεδόν πάντα ψυχολογικά, είτε πρόκειται για μαθησιακά, είτε για βαθύτερα ψυχολογικά αίτια. Στην περίπτωση των μαθησιακών αιτίων, ο άντρας για διάφορους λόγους μαθαίνει από τις πρώτες του σεξουαλικές επαφές να τελειώνει γρήγορα. Τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια έχουν σχέση με τη δομή της προσωπικότητας του άντρα, με τη γενικότερη σχέση του με το χρόνο, ή με την τάση του να εκφράζει γενικότερα προβλήματα της σχέσης του με την σύντροφό του μέσα από τη σεξουαλική του συμπεριφορά.



Πώς θεραπεύεται η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Υπάρχουν διάφορα φάρμακα που αντιμετωπίζουν μόνο προσωρινά το πρόβλημα. Για την οριστική θεραπεία υπάρχουν βασικά δύο θεραπευτικές επιλογές, οι οποί-ες έχουν έναν κοινό στόχο: τη δυνατότητα του άνδρα να ελέγχει την εκσπερμάτισή του. Πρώτον, η σεξοθεραπεία, η οποία με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών και μιας σειράς ασκήσεων στοχεύει στην αλλαγή του μαθημένου τρόπου λειτουργίας του άντρα. Δεύτερον, οι ψυχοθεραπείες, οι οποίες προσεγγίζουν τα βαθύτερα ψυχολογικά αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Πολλές φορές είναι περισσότερο αποτελεσματικός ο συνδυασμός των δύο θεραπευτικών επιλογών.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
      Θέματα Συντάκτης Ημερομηνία
    thread link
ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ
linaki_rodos 19/01/2008 15:33
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr