Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
UNICEF: Έξι κορίτσια κάθε λεπτό βιώνουν την κλειτοριδεκτομή (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: UNICEF: Έξι κορίτσια κάθε λεπτό βιώνουν την κλειτοριδεκτομή
#827
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
UNICEF: Έξι κορίτσια κάθε λεπτό βιώνουν την κλειτοριδεκτομή 16 Χρόνος(ες), 1 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Έξι κορίτσια κάθε λεπτό βιώνουν τη φρικτή αυτή πρακτική.

Εκφράζοντας τη δέσμευσή τους για την εξάλειψη της πρακτικής του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, 10 οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών δεσμεύθηκαν μέσα από μια κοινή τους ανακοίνωση σήμερα να υποστηρίξουν κυβερνήσεις, κοινότητες, γυναίκες και κορίτσια για να εγκαταλείψουν την πρακτική αυτή μέσα σε μία γενιά, με σημαντική μείωση σε πολλές χώρες μέχρι το 2015, το έτος ορόσημο για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

Η πρακτική αυτή παραβιάζει τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στην υγεία, την προστασία, ακόμα και στη ζωή καθώς η επέμβαση αυτή ορισμένες φορές οδηγεί στο θάνατο.

Παρά το γεγονός ότι οι δεκαετίες εργασίας από τοπικές κοινότητες, κυβερνήσεις, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς έχουν συμβάλει στη μείωση της εξάπλωσης του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των γυναικών σε πολλές περιοχές, η πρακτική αυτή παραμένει ευρέως διαδεδομένη.

Υπολογίζεται πως 100 με 140 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων ενώ κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια κορίτσια (6 κάθε λεπτό της ώρας) διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν τις βλαπτικές συνέπειες αυτής της πρακτικής.

Η ανακοίνωση επισημαίνει τις επιβλαβείς συνέπειες της πρακτικής αυτής στην υγεία των γυναικών, των κοριτσιών και των νεογέννητων. Ενώ η ακατάσχετη αιμορραγία και το σοκ είναι κάποιες από τις άμεσες συνέπειες, μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία μπορεί να περιλαμβάνουν χρόνιους πόνους, μολύνσεις και ψυχικό τραύμα. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως γυναίκες που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε καισαρικές επεμβάσεις, μακρύτερη νοσηλεία και αιμορραγία μετά τον τοκετό. Τα νεογέννητα βρέφη παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη γέννα.

Η πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων πιστεύεται πως τονίζει την αγνότητα ενός κοριτσιού και τις πιθανότητές του για γάμο ελέγχοντας τη σεξουαλικότητά του. Ως τέτοια, όχι μόνο καταστρατηγεί τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία της γυναίκας, διαιωνίζει επίσης ρόλους με βάση το φύλο που είναι επιβλαβείς για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τις 10 οργανώσεις που υπογράφουν την ανακοίνωση ο φιλόδοξος στόχος της εξάλειψης της πρακτικής του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων μέσα σε μια γενιά, μπορεί να επιτευχθεί χτίζοντας επάνω στην πρόοδο των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων και μέσα από τη στενή συνεργασία με τις κοινότητες.

Αναγνωρίζοντας πως οι παραδόσεις συχνά είναι ισχυρότερες από το νόμο, η νομική δράση από μόνη της δεν είναι αρκετή. Η αλλαγή πρέπει να έλθει από μέσα και για αυτό το λόγο είναι κρίσιμη η κοινή συνεργασία όλων των οργανώσεων με τις κοινότητες και τις τοπικές ηγεσίες ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί μια βιώσιμη κοινωνική αλλαγή μέσα από την εργασία με τις ίδιες τις κοινότητες στις οποίες εφαρμόζεται.

Πηγη : http://www.kathimerini.gr/
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr