Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Η πρώτη σεξουαλική επαφή (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Η πρώτη σεξουαλική επαφή
#980
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Η πρώτη σεξουαλική επαφή 16 Χρόνος(ες), 1 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Η σεξουαλικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη. Ένας από τους κύριους σκοπούς της ύπαρξής μας ίσως είναι και η διαιώνιση του είδους. Η σεξουαλικότητα επηρεάζεται από το ορμονικό μας σύστημα. Στην διαμόρφωση της σεξουαλικότητας αυτής συμμετέχουν οι γονείς, οι οικογένειες, η κοινωνία και διάφοροι άλλοι παράγοντες όπως η κουλτούρα κλπ.

Είναι σίγουρο ότι το κορίτσι που θα φτάσει στην πρώτη σεξουαλική επαφή έχει υποστεί μία αναγκαστική και αθέλητη εκπαίδευση από τους γονείς της. Χωρίς και οι τελευταίοι να το θέλουν, έχουν γίνει αντικείμενο παρατήρησης εκ μέρους του κοριτσιού. Το κορίτσι έχει παρατηρήσει την συμπεριφορά της μητέρας της σαν γυναίκα και του πατέρα της σαν άνδρα, καθώς και την συμπεριφορά που έχουν ο ένας προς τον άλλο. Οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν μαθήματα για το κορίτσι ως προς το πως φέρεται η θα πρέπει να φέρεται ο άνδρας στην γυναίκα. Πολλά προβλήματα μπορεί να προκύψουν αν η κατάσταση αυτή διαταραχθεί.

Κάτι άλλο που είναι απαραίτητο στην εκπαίδευση του κοριτσιού που θα φτάσει στην πρώτη σεξουαλική επαφή, εκτός από τις σωστές ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι και η σωστή ενημέρωση σχετικά με την σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι πολύ σημαντικό, το κορίτσι να είναι καλά ενημερωμένο από τους γονείς σχετικά με το τι περιλαμβάνει η έναρξη της σεξουαλικής ζωής.

Το οικογενειακό περιβάλλον
Στην επίδραση που θα έχει στο νέο κορίτσι η σεξουαλικότητα, συμμετέχει και η σεξουαλική δραστηριότητα και εκπαίδευση στην οικογένεια. Π.χ. σε μία οικογένεια όπου η μητέρα και η μεγαλύτερη αδελφή έχουν αρχίσει νωρίς την σεξουαλική τους ζωή, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και στην μικρότερη αδελφή. Αντίθετα, κορίτσια που προέρχονται από σπίτια στα οποία οι γονείς ασκούν περιοριστική πολιτική, η αρχή της σεξουαλικής δραστηριότητος αργεί να γίνει.

Δεν ξέρουμε τι επίδραση έχει ο χωρισμός ή το διαζύγιο των γονέων στην σεξουαλικότητα των παιδιών. Θεωρείται ότι μπορεί να επιταχύνει την αρχή της σεξουαλικής δράσης τους, το πράγμα αυτό όμως δεν έχει αποδειχθεί ακόμη.

Μεγάλη σημασία έχει και η γενική κουλτούρα που επικρατεί στον τόπο όπως επίσης και ο δεδομένος χρόνος. Όταν υπάρχει μία αυστηρή κουλτούρα, οι ρόλοι του άνδρα και της γυναίκας είναι σαφείς, και οι επιλογές που έχει το κορίτσι περιορισμένες.



ΠΗΓΗ:www.iatronet.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr