Loading...
ΑΡΧΙΚΗ
Η εποχή των 100 Μbps
11.02.08

Οι οπτικές ίνες μπαίνουν στη ζωή μας και αλλάζουν την επικοινωνία

Οι διαθέσιμες ταχύτητες διακίνησης δεδομένων δείχνουν να μην είναι ποτέ αρκετές για τους χρήστες. Ακόμη και τα 10 - 12 «πραγματικά» Mbps που μπορεί να προσφέρει μία σύνδεση ADSL 2+, που είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, ίσως να μην αποδειχθούν αρκετά για την κάλυψη των απαιτήσεων των χρηστών στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον. Ιδίως αν οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις αρχίσουν να χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχόμενου υψηλής ευκρίνειας, όπου η μίνιμουμ απαίτηση είναι τα 10 Mbps ανά κανάλι.

Υπό αυτό το σκεπτικό, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών, που προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης που μπορεί να φθάνουν ακόμη και τα 100 Mbps.

Τέτοιου είδους συνδέσεις προσφέρονται σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Νότια Κορέα, ενώ ετοιμάζονται και άλλα ευρωπαϊκά κράτη (Γερμανία, Σουηδία, Δανία). Στο «παιχνίδι» ενδέχεται να μπει και η Ελλάδα, εφόσον οι προθέσεις του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα, γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή: www.ethnos.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Υγιεινή κατά της κολπίτιδας
10.02.08

Ως κολπίτιδα αναφέρεται η φλεγμονή του κόλπου, κατάσταση αρκετά συχνή και ευκόλως θεραπεύσιμη, στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο η σωστή υγιεινή του κόλπου είναι απαραίτητη αν θέλουμε να αποφύγουμε την κολπίτιδα και όλα τα δυσάρεστα επακόλουθά της.


Ως κολπίτιδα αναφέρεται η φλεγμονή του κόλπου, κατάσταση αρκετά συχνή και ευκόλως θεραπεύσιμη, στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι συμπτώματα όπως αυτά που αναφέρονται στην κολπίτιδα μπορεί να οφείλονται σε κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, περίπτωση σαφώς σοβαρότερη από την απλή κολπίτιδα. Ενα δεύτερο σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι το ενδεχόμενο ύπαρξης κολπίτιδας ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος χωρίς συμπτώματα τα οποία οδηγούν τον ασθενή στο γιατρό.
Πηγή: www.noikokyra.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Το Yahoo λανσάρει υπηρεσίες Live Streaming, Yahoo Live
10.02.08

Μόλις χθες, το Yahoo κινητοποίησε μια νέα υπηρεσία στον κόσμο, την υπηρεσία Livestreaming ονομαζόμενη Yahoo Live ή Y!LIVE. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει πολύ με το uStream ή και άλλα live streaming προϊόντα. Με το Y!LIVE, o οποιοςδήποτε μπορεί πλέον να ενσωματώσει έναν Live Player στην σελίδα ή και το chat του.

Ένα από τα πολύ “cool” χαρακτηριστικά του είναι ότι το Yahoo Live έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πάνελ για πολλαπλές κάμερες. Εκτός από το video feed στο οποίο συντονίζετε ο κάθε χρήστης, υπάρχουν 4 επιπλέον κανάλια video τα οποία και δείχνουν τους χρήστες οι οποίοι και παρακολουθούν το ίδιο streaming με τον εκάστοτε χρήστη και εμφανίζονται κάτω από το κύριο παράθυρο. Μπορείς πολύ εύκολα ο χρήστης να κάνει εναλλαγή των καναλιών , να αλλάξει την σειρά των δευτερευόντων καναλιών video διαλέγοντας απλά τα ονόματα από το κύριο παράθυρο του video chat.


Πηγή: http://live.yahoo.com/

 

Διαβάστε περισσότερα...
Κρεμμύδι χωρίς...δάκρυα!
10.02.08

Νεοζηλανδοί και Ιάπωνες ερευνητές υπόσχονται ένα νέο είδος κρεμμυδιού το οποίο δε θα προκαλεί δάκρυα εφόσον κατάφεραν να αφαιρέσουν από το βολβό του κρεμμυδιού το γονίδιο που μας κάνει να δακρύζουμε όταν το καθαρίζουμε.

Το ερευνητικό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2002 και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε περίπου δέκα χρόνια το νέο κρεμμύδι θα κυκλοφορεί στην αγορά.

"Αρχικά πιστεύαμε ότι ο παράγοντας που προκαλεί τα δάκρυα ενεργοποείται μόνο τη στιγμή που το κρεμμύδι κόβεται. Ομως, ιάπωνες επιστήμονες απέδειξαν ότι η ιδιότητα αυτή ελέγχεται από ένα ένζυμο", εξήγησε ο νεοζηλανδός επιστήμονας Κόλιν Ιντι.

"Στη Νέα Ζηλανδία γνωρίζουμε πώς να εισάγουμε DNA στα κρεμμύδια και το DNA αυτό έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει το γονίδιο που προκαλεί τα δάκρυα", πρόσθεσε.

Έτσι οι επιστήμονες των δύο χωρών θα ενώσουν τις γνώσεις τους για μαγείρεμα χωρίς δάκρυα...

Πηγή: www.world.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Intel και Micron δημιουργούν την ταχύτερη NAND Flash μνήμη
10.02.08

Η Intel Corporation και η Micron Technology Inc. παρουσίασαν μία τεχνολογία μνήμης flash NAND υψηλής ταχύτητας, η οποία μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα πρόσβασης και μεταφοράς δεδομένων σε συσκευές που έχουν ως βάση το πυρίτιο για αποθήκευση. Η νέα τεχνολογία – που αναπτύχθηκε από κοινού από την Intel και την Micron και κατασκευάστηκε από την IM Flash Technologies (IMFT) μια κοινοπραξία των εταιρειών για τη μνήμη flash NAND, – είναι πέντε φορές ταχύτερη από τις συμβατική NAND, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων σε κλάσματα του χρόνου σε εφαρμογές όπως επεξεργασία video, φωτογραφίας καθώς και άλλες εφαρμογές.

Η νέα υψηλής ταχύτητας NAND μπορεί να πετύχει ταχύτητες έως και 200 megabytes το δευτερόλεπτο (MB/s) στην ανάγνωση δεδομένων και 100 MB/s στην εγγραφή δεδομένων, οι οποίες επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας τη νέα προδιαγραφή ONFI 2.0 και μια αρχιτεκτονική τεσσάρων επιπέδων με μεγαλύτερες ταχύτητες ρολογιού. Συγκριτικά, η συμβατική NAND ενός επιπέδου περιορίζεται στα 40 MB/s στην ανάγνωση των δεδομένων και σε λιγότερα από 20 MB/s στην εγγραφή δεδομένων.

"Η Micron ανυπομονεί να αποκαλύψει τις δυνατότητες με την NAND υψηλής ταχύτητας," τόνισε ο Frankie Roohparvar, Micron Vice President of NAND development. "Εργαζόμαστε σε ένα οικοσύστημα καίριων καταλυτικών παραγόντων και συνεργατών ώστε να δημιουργήσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τις τεχνολογίες των συστημάτων που επωφελούνται από τη βελτίωση των επιδόσεων τους. Η Micron είναι αφοσιωμένη στην καινοτομία NAND και το σχεδιασμό νέων χαρακτηριστικών τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πανίσχυρες συσκευές αποθήκευσης δεδομένων για τις πλέον σύγχρονες και πιο διαδεδομένες ηλεκτρονικές και υπολογιστικές συσκευές".

Πηγή: www.technews.gr

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 601 - 615 από 745

ASK4 PHONE

Αριθμός Τηλεφώνου

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Ελεγχος Α.Φ.Μ.

 

Πως βρεθήκατε σ' αυτό το site;

 

 

Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr