Loading...
ΑΡΧΙΚΗ
Αϊ Βασίλης... online με τη βοήθεια των αμερικανικών ραντάρ
25.12.07

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Διαδίκτυο το ταξίδι του Αϊ Βασίλη θα έχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, καθώς, όταν ο χαριτωμένος παππούλης με την κόκκινη στολή και την κάτασπρη γενειάδα αφήσει το Βόρειο Πόλο για να μοιράσει τα δώρα του, ραντάρ και δορυφόροι θα παρακολουθούν τα ίχνη του, ενώ μαχητικά αεροσκάφη θα συνοδεύουν το έλκηθρό του.

Ακούγεται παράδοξο, αλλά, όπως γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Τα Νέα, πίσω από αυτό το «πάντρεμα» μιας παράδοσης 15 αιώνων και της υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται μια στρατιωτική υπηρεσία, το Αρχηγείο Αεροδιαστημικής Αμυνας Βόρειας Αμερικής, που για μια νύχτα κάθε χρόνο σταματά να ψάχνει για εχθρικούς πυραύλους και ακολουθεί τα ίχνη του Αϊ Βασίλη.

Πηγή: www.in.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Ιστορίες χριστουγεννιάτικων εθίμων από όλο τον κόσμο
25.12.07

Εκτός της βόλτας στα εμπορικά καταστήματα και των αγορών, που τείνουν να εξελιχθούν σε έθιμο, ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει τη δική του ιστορία, ενώ πολυάριθμα είναι τα έθιμα που κάθε τόπος έχει συνδέσει με τη μεγάλη αυτή γιορτή. Πώς, όμως, γεννήθηκαν οι συνήθειες, που σήμερα ονομάζουμε παραδόσεις;

Τα Χριστούγεννα ήταν αρχικά μια κινητική γιορτή που εορταζόταν σε διάφορες ημερομηνίες στη διάρκεια του έτους. Η επιλογή της 25ης Δεκεμβρίου έγινε από τον Πάπα Ιούλιο Α' τον 4ο αιώνα, επειδή εκείνη η ημερομηνία συνέπιπτε με τα ειδωλολατρικά τελετουργικά για το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Η πρόθεσή του Πάπα ήταν να αντικατασταθεί ο αρχαίος εορτασμός με τον χριστιανικό. Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα Χριστούγεννα γιορτάζονταν στη Ρώμη στις 25 Δεκεμβρίου από το 336. Και η ίδια αυτή μέρα ήταν η Πρωτοχρονιά.

Πολλά από τα έθιμα που συνδέονται με τα Χριστούγεννα, όπως η ανταλλαγή δώρων, τα κάλαντα, ο στολισμός του δέντρου έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες θρησκείες.

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι χριστουγεννιάτικες δοξασίες και παραδόσεις αποτελούν ένα μείγμα από κατάλοιπα της λατρείας του Σατούρνου (μιας θεότητας που ταυτίζεται με τον Κρόνο) και άλλων δοξασιών που αναμείχθηκαν με τις χριστιανικές, για να ξεχαστεί στο πέρασμα των αιώνων η αρχική τους προέλευση.

Πηγή:www.in.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Κατάθλιψη και μοναξιά στους εφήβους από τον εθισμό στο internet
24.12.07

Προβλήματα κατάθλιψης και μοναξιάς μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά και τους νέους η πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή και το διαδίκτυο. Στη χώρα μας το 1% των νέων έχει εθιστεί στο internet, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι οι αρμονικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Όπως λένε χαρακτηριστικά, όταν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, όλα τα προβλήματα μπορούν να προληφθούν.

Ο 17χρονος σήμερα Νίκος μιλώντας στον ALPHA παραδέχθηκε, ότι καθόταν κάθε μέρα στον υπολογιστή και έπαιζε παιχνίδια στο internet ακόμη και ολόκληρη τη μέρα χωρίς φαγητό ή οτιδήποτε άλλο. Σήμερα οι ώρες που κάθεται μπροστά στον υπολογιστή, έχουν μειωθεί στις 4 και ο ίδιος πιστεύει ότι έχει ξεπεράσει τον εθισμό του στα διαδικτυακά παιχνίδια. Το φαινόμενο όμως έχει αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA «είχα φίλους που είχαν χάσει τον έλεγχο και φαινόταν από το ότι πλέον καθόντουσαν κάθε μέρα στον υπολογιστή, 10-12 ώρες κάθε μέρα, δεν ερχόντουσαν σχολείο, δεν έβγαιναν σαββατοκύριακα και τέτοια. Εκεί πέρα φαινότανε, ότι είχαν εθιστεί».

 

Πηγή: www.alphatv.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Άρχισε η παραγωγή του πρώτου τραίνου μεγάλης ταχύτητας (TGV) στην Κίνα
23.12.07

Η Κίνα άρχισε την παραγωγή του πρώτου τραίνου μεγάλης ταχύτητας (TGV), δικού της σχεδιασμού, που μπορεί να επιτύχει την ταχύτητα των 300 χλμ την ώρα.

«Η Κίνα μπαίνει σε αυτό το «κλάμπ των ολίγων», μετά την Ιαπωνία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, και γίνεται η τέταρτη χώρα που μπορεί να κατασκευάσει τέτοια τραίνα», δήλωσε με ικανοποίηση ο Ουάνγκ Γιονπίνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Σιδηροδρομικών Μεταφορών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Ουάνγκ δήλωσε ότι η δομή του τραίνου, είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, είναι η πιο ελαφριά του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τον όμιλο «Sifang Locomotive and Rolling Stock co», τα πρώτα δέκα τραίνα θα παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Το τραίνο μπορεί να μεταφέρει περίπου 600 επιβάτες θα τεθεί σε υπηρεσία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου του 2008 σε διαδρομή 115χλμ ανάμεσα στο Πεκίνο και την Τιαντζίν (βόρεια) σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαδρομή θα μειωθεί στα 30 λεπτά από τα 80 που είναι σήμερα.

Πηγή:www.kathimerini.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
"Πρώτοι" στην πρόσθεση οι πίθηκοι
21.12.07

Οι πίθηκοι τα καταφέρνουν σχεδόν εξίσου καλά με τους ανθρώπους όταν πρόκειται να κάνουν αριθμητικές προσθέσεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PLoS Biology στις ΗΠΑ. Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι άνθρωποι και ζώα έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν τα μεγέθη και τις ποσότητες.

 
Τα ζώα, για παράδειγμα, διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ τεσσάρων και οκτώ αντικειμένων. Δεν υπήρχε όμως απόδειξη ότι μπορούν να κάνουν υπολογισμούς.
 
"Γνωρίζαμε ότι τα ζώα αναγνωρίζουν τα μεγέθη αλλά δεν ήταν σαφές εάν είναι σε θέση να κάνουν αριθμητικούς υπολογισμούς, όπως πρόσθεση. Η έρευνά μας δείχνει ότι μπορούν", υποστήριξε η Τζέσικα Κάντλον, μία εκ των συντακτών της μελέτης.
 
Η Κάντλον και η συνεργάτιδά της, Ελίζαμπεθ Μπράνον, μελέτησαν τις αντιδράσεις μακάκων πιθήκων στους οποίους έδειχναν αρχικά, στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα συγκεκριμένο αριθμό από κουκκίδες. Κατόπιν η οθόνη έσβηνε και εμφανιζόταν μια άλλη με διαφορετικό σύνολο κουκκίδων η οποία, με τη σειρά της, έδινε τη θέση της σε μια τρίτη που όμως ήταν χωρισμένη στη μέση: στη μία πλευρά της εμφανιζόταν το άθροισμα των κουκκίδων των δύο πρώτων ενώ στην άλλη ένα άλλο άθροισμα. Οι μακάκοι επιβραβεύονταν εάν άγγιζαν την πλευρά της οθόνης με το σωστό άθροισμα. Το 76% των πιθήκων πέρασε με επιτυχία το τεστ.
 
Το ίδιο τεστ δόθηκε και σε μαθητές που έπρεπε να υπολογίσουν το άθροισμα των κουκκίδων χωρίς χαρτί και μολύβι. Το 94% των μαθητών πέρασε το τεστ. Κατά μέσο όρο, μαθητές και πίθηκοι "απάντησαν" μέσα σε διάστημα ενός δευτερολέπτου.

Πηγή: news.ert.gr

 

<< Αρχική < Προηγ. 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 661 - 675 από 745

ASK4 PHONE

Αριθμός Τηλεφώνου

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Ελεγχος Α.Φ.Μ.

 

Πως βρεθήκατε σ' αυτό το site;

 

 

Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr