Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Σερφάρουν και οι νέοι και οι ασπρομάλληδες (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Σερφάρουν και οι νέοι και οι ασπρομάλληδες
#175
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
Σερφάρουν και οι νέοι και οι ασπρομάλληδες 16 Χρόνος(ες), 4 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Η ερχόμενη χρονιά θα αναδείξει την ιντερνετική κοινωνική δικτύωση, που θα θα πάψει να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της νεολαίας. Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Διαδραστικής Διαφημιστικής Ενωσης, η οποία διαπίστωσε ότι 18% των Ευρωπαίων άνω των 55 ετών, επισκέπτονται τώρα ιστοσελίδες κοινωνικών επαφών και γνωριμιών τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Την ίδια ώρα, η «δικτυωμένη γενιά» των 16 με 34 ετών επισκέπτεται τέτοιες ιστοσελίδες σε ποσοστό 28%. Το τελευταίο έτος, παρατηρήθηκε αύξηση της συμμετοχής των λεγόμενων «ασημένιων σέρφερ» (οι ηλικιωμένοι χρήστες του Ιντερνετ) κατά 12%.

Η κοινωνική δικτύωση μέσω του ίντερνετ ωριμάζει και με άλλους τρόπους. Μετά τις καταγγελίες ότι υπάλληλοι γραφείων δαπανούν υπερβολικό χρόνο σε κοινωνικές ιστοσελίδες, όπως η Facebook, πολλές βρετανικές επιχειρήσεις άρχισαν να απαγορεύουν τη χρήση τους εν ώρα εργασίας. Πρόσφατη σφυγμομέτρηση έδειξε ότι οι υπάλληλοι γραφείου στη Βρετανία δαπανούν εργατοώρες, που αντιστοιχούν σε διαφυγόντα κέρδη ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα, για να «σερφάρουν» ασκόπως στο Ιντερνετ. Καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος καλείται να χειρισθεί ταυτόχρονα ολοένα και περισσότερες σύνθετες λειτουργίες στο χώρο εργασίας και στην ιδιωτική του ζωή και με τη βοήθεια ολοένα και πιο σύνθετων και απαιτητικών υπολογιστών, το αποτέλεσμα - σύμφωνα με την εταιρεία μελετών του αναλυτή Ταμάρ Κάσριελ του Λονδίνου - είναι η ενίσχυση της σύγχυσης μεταξύ προσωπικών και εργασιακών δραστηριοτήτων στο χώρο δουλειάς.

Η αεικίνητη φύση του σύγχρονου εργαζόμενου, λέει ο κ. Κάσριελ, είναι αυτή που προκαλεί την πραγματική έκρηξη υλικού NSFW (Not Safe For Work: Μη Ασφαλές για το Χώρο Εργασίας), από την επικεφαλίδα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους για να υποδηλώσουν ότι το υλικό που στέλνουν στους συναδέλφους τους δεν πρέπει να φαίνεται στην οθόνη του εργασιακού υπολογιστή. Βρισκόμαστε ενώπιον αντίφασης της νέας τεχνολογίας, που αν και ευνοεί την επιχειρηματικότητα, βοηθά και την οκνηρία.

Πηγη: http://news.kathimerini.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr