Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ποιο είναι το ‘κλειδί’ της ελκυστικότητας (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Ποιο είναι το ‘κλειδί’ της ελκυστικότητας
#285
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Ποιο είναι το ‘κλειδί’ της ελκυστικότητας 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που σας βλέπει το άλλο φύλο, απλώς μόνο με το να κοιτάτε κατευθείαν σε αυτούς και χαμογελώντας, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Στη μελέτη που έγινε σε εκατοντάδες εθελοντές, στα Πανεπιστήμια Stirling και Aberdeen, φάνηκε πως το να 'τραβάει' μια γυναίκα το βλέμμα της έστω και λίγο, μπορεί να την καθιστά λιγότερο ελκυστική. Όπως αναφέρει η μελέτη στο περιοδικό Proceedings B, η κατεύθυνση της ματιάς παίζει ρόλο, όπως και το συμμετρικό πρόσωπο και το υγιές δέρμα.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες αντρικών και γυναικείων προσώπων που είχαν ελαφρώς αλλοιωθεί ψηφιακά.

Σε μια φωτογραφία, μια γυναίκα κοιτά κατευθείαν τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, ενώ στην επόμενη, κοιτά ελαφρώς πιο δεξιά ή αριστερά. Η διαφορά στην κατεύθυνση του βλέμματος ήταν τόσο μικρή, που δεν ήταν αμέσως εμφανής.

Ωστόσο, όταν οι ερευνητές έδειξαν αυτές τις φωτογραφίες σε 460 άντρες και γυναίκες, από τους οποίους ζητήθηκε να τις αξιολογήσουν για την ελκυστικότητά τους, έγινε σαφές ότι υπήρχε κάποια υποσυνείδητη επίδραση.

Σε ορισμένες φωτογραφίες φάνηκε οχταπλάσια διαφορά στην αξιολόγηση των γυναικών που κοιτούσαν ευθεία έναντι των άλλων που κοιτούσαν λοξά.

Αν και πολλές έρευνες έχουν βρει σχέση μεταξύ του σχήματος του προσώπου, της έκφρασης και άλλων φυσικών στοιχείων όσον αφορά την ελκυστικότητα, η νέα έρευνα είναι μια από τις πρώτες που εξετάζει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την κατεύθυνση της ματιάς.

Μια από τις ερευνήτριες, η Dr. Claire Conway, δήλωσε ότι οι άνθρωποι προτιμούν πρόσωπα που φαίνονται ‘να τους αρέσουν’, υποδεικνύοντας ότι η ελκυστικότητα δεν αφορά μόνο τη φυσική ομορφιά.

Η καθηγήτρια Ruth Mace, ερευνήτρια στην εξελικτική ανθρωπολογία στο University College του Λονδίνου, δήλωσε ότι είναι αρκετά εμφανές αν ένας άνθρωπος ενδιαφέρεται για σένα ή αν απλώς χάνεις τον καιρό σου.

Όμως υποδεικνύει ότι το πόσο ελκυστικό βρίσκουμε κάποιον εξαρτάται μερικώς από το πόσο πιθανό είναι για κάποιον πως θα πετύχουμε.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr