Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Η ομορφιά δεν τελειώνει στα 30 (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Η ομορφιά δεν τελειώνει στα 30
#298
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Η ομορφιά δεν τελειώνει στα 30 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Η ομορφιά δεν τελειώνει στα 30


Το ζητούμενο είναι να μηδενίσετε το χρόνο για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Να διώξετε κάθε μελαγχολία και...να φέρετε τη χαρά στο νεσεσέρ σας. Μια μικρή ανανέωση εν όψει της νέας σεζόν, την χρειάζεστε. Ραντεβού λοιπόν στα πολυκαταστήματα που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από προϊόντα καλλυντικής περιποίησης, που λειτουργούν ως όπλα κατά του γήρατος και σε ορισμένες περιπτώσεις συμπεριφέρονται και ως... αναλγητικά.

Γύρω στα 30 είναι η ηλικία που μια γυναίκα θα έρθει σε πρώτη επαφή με τις ρυτίδες, που απλά μπορεί να είναι οι επονομαζόμενες «ρυτίδες έκφρασης». Η πρώτη της φροντίδα θα πρέπει να είναι η διατήρηση της καλής εμφάνισης της επιδερμίδας της. Η ενυδάτωση αλλά και η προφύλαξη από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου κρατούν εδώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα, τα λιγότερα ξενύχτια, η καλή ποιότητα ύπνου και διατροφής παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεότητας.

Αν είστε γύρω στα 30, τότε καλό είναι να αρχίσετε να προστατεύεστε από τη δράση των ελευθέρων ριζών. Προσθέστε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας, αλλά ταυτόχρονα προτιμήστε τα προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως φύτρες σταριού, βιταμίνη C και βιταμίνες Ε και Α. Απαραίτητη ακόμα είναι μια κρέμα ματιών, που θα σας προφυλάξει από τις μικρές γραμμές γύρω από τα μάτια αλλά και μια μάσκα προσώπου, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για περισσότερη ενυδάτωση.
H απολέπιση (peeling) φυσικά πρέπει να γίνεται κάθε δύο μέρες, αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα ή μια φορά την εβδομάδα, αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή.

Η ομορφιά των 40
Η ηλικία των σαράντα είναι η πιο παραγωγική σε μια γυναίκα. Είναι η ηλικία που η γυναίκα προσπαθεί να συνταιριάξει όλους τους ρόλους της -σωστή επαγγελματίας, μητέρα και σύντροφος- και που το άγχος έχει μπει δυναμικά στη ζωή της. Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους λοιπόν για να καθυστερήσετε τα σημάδια του γήρατος, είναι να αποβάλετε το άγχος. Σ' αυτό θα σας βοηθήσουν προϊόντα, που πέρα από τη δράση τους εξασφαλίζουν και μια αίσθηση ευεξίας με το άρωμά τους. Τα συστατικά που θα πρέπει να αναζητάτε στα καλλυντικά περιποίησης του προσώπου σας, είναι η ρετινόλη, μια ουσία που παράγεται από τη βιταμίνη Α και προκαλεί την ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων, που «γεμίζουν» τις ρυτίδες και τις μικρές γραμμές, τα φρουτοξέα (AHA), που κάνουν απαλό peeling και φροντίζουν για την ανανέωση των κυττάρων και τη βιταμίνη C, που συμβάλλει στη δημιουργία κολλαγόνου. Η κρέμα ματιών είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, καθώς και μια μάσκα με βαθιά ενυδατική δράση αλλά και με ταυτόχρονες χαλαρωτικές ιδιότητες. Ακόμη, προτιμήστε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας κάποιο απαλό γαλάκτωμα, αποφεύγοντας τα προϊόντα που ενεργοποιούνται με το νερό και που σίγουρα προκαλούν περισσότερη ξηρότητα. Ακόμα, προσθέστε στην περιποίησή σας μια κρέμα νυχτός (που θα αφαιρείται καλά με τον πρωινό καθαρισμό σας) και ίσως και κάποιο ελαφρύ serum, που δρα στις πιο βαθιές στοιβάδες της επιδερμίδας.

Η ομορφιά των 50+
Σε αυτήν την ηλικία, η γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πέρα από τα σημάδια του χρόνου και τις ορμονικές αλλαγές που φέρνει η εμμηνόπαυση. Φυσικά, όλα είναι πιο εύκολα όταν έχει προηγηθεί η σωστή περιποίηση του προσώπου στις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Επειδή όμως μετά από πενήντα χρόνια η αναπλαστική ιδιότητα των κυττάρων έχει μειωθεί κατά 50%, η επιδερμίδα έχει χάσει την ελαστικότητά της, κάτι το οποίο είναι ορατό, όχι μόνο από τις ρυτίδες αλλά και από την αλλοίωση του περιγράμματος του προσώπου. Μια γυναίκα λοιπόν στα πενήντα της χρόνια πρέπει να αναζητά προϊόντα, που κάνουν lifting στο πρόσωπο αλλά και που τρέφουν βαθιά την επιδερμίδα και προάγουν την κυτταρική ανανέωση. Ακόμα, αναζητάτε συστατικά όπως η ρετινόλη, το συνένζυμο Q10 και οι πολυβιταμίνες, που εκτός του ότι τρέφουν την επιδερμίδα, παρέχουν και σωστή και ολοκληρωμένη προστασία ενάντια στις κηλίδες (πανάδες), που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας.
Απαραίτητα είναι ακόμα τα προϊόντα περιποίησης των χεριών και του σώματός σας γενικά αλλά και τα serums με πολλαπλή δράση.
Η κρέμα νυχτός, αλλά και η κρέμα γύρω από τα μάτια και το στόμα είναι πλέον από τις στοιχειώδεις ανάγκες σας.

8+1 απαράβατες εντολές
Για όλες τις φάσεις της ζωής της γυναίκας ισχύουν κάποιο γενικοί κανόνες. Ακολουθήστε τους και δεν θα χάσετε.
* Απαραίτητος είναι καθημερινός καθαρισμός (πρωί και βράδυ) της επιδερμίδας.
* Απαραίτητη είναι η αντηλιακή κρέμα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ειδικά στην πατρίδα μας που η ηλιοφάνεια είναι σχεδόν ολόχρονη!
* Καλό είναι να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο και να αποφεύγετε την παραμονή σας κάτω από τον ήλιο.
* Αποφεύγετε τα λιπαρά και τη ζάχαρη στη διατροφή σας.
* Προτιμάτε τα φρούτα και τα λαχανικά.
* Βάλτε την άσκηση δυναμικά στη ζωή σας και ιδιαίτερα την αεροβική.
* Απλώνετε τις κρέμες πάντα κάνοντας καλό μασάζ στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού, γιατί έτσι ενισχύεται η μικροκυκλοφορία του αίματος και δρα η κρέμα καλύτερα.
* Αποφύγετε τις βόλτες στην πόλη και αντίθετα βρείτε τρόπους για να δραπετεύετε στην εξοχή και τον καθαρό αέρα.
* Μη χρησιμοποιείτε κρέμες πολυκαιρισμένες, γιατί τα συστατικά τους μετά από λίγο καιρό παύουν να δρουν.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr