Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
"Κολλημένοι" με το Διαδίκτυο (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: "Κολλημένοι" με το Διαδίκτυο
#243
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
"Κολλημένοι" με το Διαδίκτυο 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
"Σήμα κινδύνου" από την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου από έφηβους, εξέπεμψαν τόσο ο διευθυντής, όσο και η επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Δημήτρης Καφετζής και Άρτεμις Τσίτσικα, αντίστοιχα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσίασαν το 1% των εφήβων εμφανίζει εθισμό στο Διαδίκτυο ενώ το 20% ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για κατάχρηση του Internet. Παράλληλα το 4% των παιδιών έχουν δεχθεί παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου και τα αγόρια προτιμούν παιχνίδια πολύ βίαια, ενώ τα κορίτσια ασχολούνται κυρίως με τις γνωριμίες και τις αγορές.

Όπως ανέφεραν οι δύο επιστήμονες, τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων έχουν επισκεφθεί, μέχρι σήμερα, 20 παιδιά με συμπτώματα εθισμού στο Διαδίκτυο, τα οποία ζουν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, σε μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ.

"Η χρήση του Διαδικτύου περισσότερο από 10 ώρες εβδομαδιαίως θέτει σε κίνδυνο το παιδί για εθισμό, για αυτό και δεν πρέπει να ασχολείται πάνω δύο ώρες ημερησίως", επεσήμανε η κ. Τσίτσικα.

Ο κ. Καφετζής σημείωσε ότι ως εθισμός στο Internet, ορίζεται η χρήση του πάνω από 5 ώρες ημερησίως, ενώ σε ό,τι αφορά τους λόγους που κάνουν έναν έφηβο ασχολείται με πάθος με το Διαδίκτυο, ανέφερε ότι κυρίως οφείλεται στο ότι η οικογένειά του δεν του προσφέρει κάτι άλλο για να διοχετεύσει την ενεργητικότητά του.

Πηγη : http://news.ert.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr