Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Το κάπνισμα βλάπτει και τα δόντια (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Το κάπνισμα βλάπτει και τα δόντια
#281
Mastery (Διαχειριστής)
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 370
graphgraph
Σε σύνδεση Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Αρρεν ask4 sotospez@hotmail.com Τοποθεσία: Ρόδος Γενέθλια: 1980-08-17
Το κάπνισμα βλάπτει και τα δόντια 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Ολόκληρη «επιχείρηση» αποκατάστασης απαιτείται για τα δόντια των καπνιστών. Οι φανατικοί καπνιστές εμφανίζουν μια σειρά από βλάβες στη στοματική κοιλότητα, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιδεινώνονται και γενικεύονται, καθιστώντας δυσάρεστη ακόμη και την επικοινωνία τους με τους άλλους.

---
«Οι καπνιστές έχουν μια χαρακτηριστική κακοσμία στόματος και δυσχρωμίες των δοντιών, ενώ ορισμένοι ενδέχεται να παρουσιάζουν φλεγμονή των ούλων ή και περιοδοντίτιδα», εξηγεί η χειρουργός οδοντίατρος κ. Δέσποινα Κωστομοίρη. Τα προβλήματα αυτά, σημειώνει, μπορούν να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένες θεραπείες. Τα δόντια καθαρίζονται από τις χρωστικές στον εξαμηνιαίο επανέλεγχο στον οδοντίατρο.

Μία φορά τον χρόνο μπορεί να εφαρμόζεται και μια αγωγή λεύκανσης με λέιζερ ή με άλλες μεθόδους, όπως το «κιτ» λεύκανσης για το σπίτι, αλλά πάντα υπό τις οδηγίες του οδοντίατρου.

Βούρτσισμα
Κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών, οι καπνιστές μπορούν να καθαρίζουν ξεχωριστά και τη γλώσσα, ώστε να έχουν καλύτερη γεύση, ευχάριστη αναπνοή και ωραιότερο χαμόγελο.

Στις περιπτώσεις όπου τα δόντια έχουν υποστεί ρωγμές και κατάγματα, η αφαίρεση των δυσχρωμιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη μόνο με τον οδοντιατρικό καθαρισμό.

Οταν έχουν εισχωρήσει οι χρωστικές των τσιγάρων σε βαθύτερα από τα επιφανειακά στρώματα, θεωρείται απαραίτητος ο συνδυασμός της αφαίρεσης των χρωστικών με καθαρισμό και ταυτόχρονα με λεύκανση.

Βασική προϋπόθεση για μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα στις θεραπείες είναι η διακοπή του καπνίσματος ή ο περιορισμός του στο ελάχιστο, μέχρι να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.

Οι καπνιστές εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση για σχηματισμό πέτρας και συνεπώς ουλίτιδας, η οποία επιβαρύνει την καλή πρόγνωση της περιοδοντικής θεραπείας όπως και της τοποθέτησης εμφυτευμάτων, ιδιαίτερα σε καπνιστές πολλών τσιγάρων ημερησίως.

Προσοχή

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, όταν εντοπιστούν στη στοματική κοιλότητα λευκή πλάκα ή βλάβες προκαρκινικές ή καρκινικές σε σημεία όπως το έδαφος του στόματος ή στον ουρανίσκο ή στη γλώσσα ή στο εσωτερικό από μάγουλα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να ενημερώνει αμέσως τον οδοντίατρό του, ο οποίος θα κρίνει αν απαιτείται παραπομπή του σε γιατρό άλλης ειδικότητας.


Πηγη : http://www.ethnos.gr
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr