Loading...
ΑΡΧΙΚΗ arrow Forum

ask4
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ολέθριες οι συνέπειες του τσιγάρου και στο δέρμα (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) επισκέπτες
Πάνε στο τέλος Απάντηση στο θέμα Αγαπημένο/α: 0
ΘΕΜΑ: Ολέθριες οι συνέπειες του τσιγάρου και στο δέρμα
#287
linaki_rodos (Μέλος)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 416
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θύλη Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ Γενέθλια: 1986-12-05
Ολέθριες οι συνέπειες του τσιγάρου και στο δέρμα 16 Χρόνος(ες), 3 Μήνας(ες) πρίν Κarma: 8  
Το κάπνισμα δεν δημιουργεί μόνο στο πρόσωπο ρυτίδες και κίτρινη απόχρωση του δέρματος αλλά επηρεάζει αρνητικά το δέρμα όλου του σώματος, ακόμα και τα σημεία που δεν εκτίθενται στον ήλιο.
Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο ‘Achives of Dermatology’, ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις του τσιγάρου σε καλυμμένα μέρη του σώματος, που δεν τα έβλεπε ο ήλιος. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας, με επικεφαλής την Dr. Yolanda Helfrich , του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, η ζημιά που παρατηρείται στο δέρμα είναι ανάλογη με τον αριθμό των πακέτων που καπνίζει κάποιος καθημερινά και με το συνολικό χρονικό διάστημα που είναι κάποιος καπνιστής.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εθελοντές πάνω από 65 ετών που ήταν καπνιστές είχαν πιο έντονες ρυτίδες από τους μη καπνιστές. Παρόμοια αποτελέσματα διαπιστώθηκαν και στις ηλικίες 45-65 ετών. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 82 άτομα, ηλικίας 22 έως 91 ετών. Μισοί από αυτούς ήταν καπνιστές. Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο γερασμένο ήταν το δέρμα τους.

Όπως καταλήγουν, όταν ο άνθρωπος εκτίθεται στον ήλιο και ιδιαίτερα στο πρόσωπο, το δέρμα εμφανίζει ρυτίδες και κιτρινωπή απόχρωση. Όπως υπογραμμίζουν στη μελέτη τους, προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το κάπνισμα συμβάλλει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος αλλά δεν είχαν εξετάσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεχόμενη ζημιά που προκαλείται στο δέρμα που δεν εκτίθεται στον ήλιο.

Οι μηχανισμοί δημιουργίας του φαινομένου της γήρανσης δεν αναφέρονται στην έρευνα αλλά σε προηγούμενες έρευνες είχε διαπιστωθεί πως το κάπνισμα προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος με αποτέλεσμα τη μειωμένη ροή αίματος στο δέρμα.

Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προξενήσει βλάβες στο συνδετικό ιστό που σχετίζεται και με το δέρμα και με τα εσωτερικά όργανα του σώματος.
 
Αναφορά σε συντονιστή   Σημειώθηκε Σημειώθηκε  
 
Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις πως σ' αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου, ή, σωστότερα ότι σ' αγαπούν παρ' όλο που είσαι ο εαυτός σου...
  Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Πάνε στην αρχή Απάντηση στο θέμα
Powered by FireBoardδείτε τις τελευταίες δημοσιεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Design by RocketTheme - Edit by ask4 Team - Hosting By www.mastery.gr